Rum güvenlik makamlarının, adaya, aşırı İslamcı örgütlerle alakaları olabilecek kişilerin varışıyla alarma geçtiği bildirildi.

Simerini gazetesi “Cihatçı Alarmı” başlığıyla verdiği haberinde, 5’i Türk, 1’i Cezayir kökenli 6 Fransız vatandaşının Cumartesi akşamı EasyJet Havayollarıyla İsviçre’nin Basel şehrinden Larnaka’ya uçtuğunu yazdı.

Polis kaynaklarına göre 6 kişiyle ilgili bilgilerin kontrolü ve Güney Kıbrıs’ı ziyaret sebepleriyle ilgili soruların ardından 2’si Türk ve 1’i Cezayir kökenli 3 kişinin, seyahatlerinin turistik niteliğiyle ilgili yeterli bilgiler veremediğini aktaran gazete, şüphelilerin tümünün önlem amacıya gözaltına alındığını belirtti.

Gazete Rum makamların Interpol ve Europol’le de istişarelerde bulunduğunu kaydetti.

Aynı polis kaynaklarına göre 6 kişiden 2’sinin 33, 2’sinin 32, 1’inin 31 ve bir diğerinin 16 yaşlarında olduğunu aktaran gazete, bu kişilerin 21-24 Kasım tarihlerindeki ziyaretleri sırasında bilinmeyen sebepten ötürü KKTC’ye geçmeyi planladıklarını iddia etti.

Gazete Rum makamlarının, yabancı teşkilatların bu 6 kişinin terör olaylarıyla ilgili yapılmakta olan araştırmalarla bir ilişkilerinin olup olmadığı hakkında bilgi vermesini beklediğini de aktardı.

Fileleftheros gazetesi ise Interpol’ün Rum makamlarına 6 kişiden 3’ünün İslamcı örgütlere yakın olduğu bilgisini verdiğini aktardı.