Güney Kıbrıs’ta dün, “Hukuki Yaptırım İlkeleri İçin Antiterör Politikası- Uluslararası ve Karşılaştırmalı Yaklaşımlar” konulu seminer düzenlendiği bildirildi.

Politis gazetesi, Rum polisinin organizasyonuyla düzenlenen ve BM, EUROPOL, CEPOL, SSCAT, İngiliz Üsleri, Microsoft, Rum Polisi ve diğer kamu yetkililerinin katıldığı seminere, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis adına Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau’nun katıldığını yazdı.

Habere göre Nikolau, seminerde yaptığı konuşmada, terörle mücadele politikalarının geliştirilmesinin Hükümet’in önceliği olduğunu; bu hususta alınması gereken tüm tedbirlerin, maliyetten bağımsız olarak, alınmaya hazır olduğunu söyledi.

Rum Polisi Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu ise, terör tehdidinin ehemmiyetinin farkında olduklarını ve bu konudaki sorumluluklarını bildiklerini; bu çerçevede de 700 kişiye, terörle mücadele eğitimi verildiğini kaydetti.

MISIR İLE ÖRGÜTLÜ SUÇLARLA MÜCADELEYE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Bu arada, Haravgi gazetesi de, Güney Kıbrıs ile Mısır arasında dün, örgütlü suçlarla mücadeleye yönelik işbirliği anlaşması imzalandığını yazdı.

Habere göre, Rum Başsavcı Kostas Kliridis ile Mısırlı mevkidaşı Nabeel Sadek’in imza koyduğu anlaşma, örgütlü suçlara, teröre ve diğer ilişkili konulara karşı mücadelede iki ülkenin işbirliğini öngörüyor.