Rus makamlarının aleyhinde uluslararası tutukluluk emri çıkarması nedeniyle, 15 Temmuz’da, Larnaka Havalimanı’nda tutuklanan ve şu an Rum Merkezi cezaevinde tutuklu bulunan Rus gazeteci Andrey Nekrasov’un hala avukatının olmadığı belirtildi.

Politis gazetesi Nekrasov’un “bilinmeyen” sebeplerden ötürü kendisini temsil etmeyi üstlenen Nikos Kliridis isimli Rum avukatı dün, kendisini görmeye davet etmediğini yazdı.

Nekrasov’un “teknik sebeplere” atıfta bulunarak avukat ile görüşmediğini belirten gazete, bilgilere göre Nekrasov ve ailesinin baskılar aldığından söz etti.

Söz konusu gelişmeyle Nekrasov’un avukatsız kaldığını ve bu durumun 13Ağustos’ta çıkarılacağı mahkemedeki temsiliyetini etkileyeceğini belirten gazete, devletin hukuki yardımda bulunması ve avukat masraflarını karşılaması gerektiğinden söz etti.

Nekrasov meselesiyle ilgilenenlerin kimliği bilinmeyen kişilerden tehditler aldığını da belirten gazete, öte yandan benzer sorunlarla karşılaşan bir Rus gazetecinin Nekrasov’un serbest bırakılması ve koruması için internette imza kampanyası başlattığını kaydetti.

Habere göre uluslararası gazeteciler ve insan hakları örgütleri de Nekrasov konusunda Güney Kıbrıs’a baskılar yapıyor.