Rum basını, KKTC’deki üniversiteler ile Güney Kıbrıs’taki üniversitelerin öğrenci sayılarına ilişkin bilgilere yer verdi.

Alithia gazetesi haberinde, KKTC’de 12 üniversitenin faaliyet gösterdiğini ve Güney Kıbrıs’taki öğrenci sayısıyla kıyaslandığında “inanılmaz” sayıda öğrencinin bulunduğunu yazdı.

Haberde, KKTC’deki üniversitelerde 2015-16 öğretim yılında 81 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü, bu öğrencilerden 47 bin 033’ünün Türkiye, 21 bin 982’sinin üçüncü dünya ülkeleri ve 12 binini ise Kıbrıslı Türk oldukları belirtildi.

Gazete, KKTC’deki üniversitelerde öğrenim gören öğrenci sayısının Güney Kıbrıs’takilerin iki katı olduğunu vurgulayarak Güney Kıbrıs’ta 2014-15 döneminde öğrenim gören öğrenci sayısının 35 bin 183 olduğunu, bunların yüzde 63’ünün ise Kıbrıslı görenciler olduklarını aktardı.

Güney’de öğrenim gören AB vatandaşı öğrencilerin sayısının 8 bin 669, üçüncü ülke vatandaşı öğrencilerin sayısının ise 2 bin 328 olduğunu yazan gazete öğrenci sayısının arttırılması için Rum yetkili makamlarının ciddi önlemler almaları gerektiğini vurguladı.

Haberde ayrıca, KKTC’deki üniversitelerin diplomalarının AB ve dünyada birçok üniversite tarafından tanınan diplomalar oldukları belirtildi.