“Polemidya” da (Binatlı) su göleti civarında toprağa gömülmüş bir tabanca ve kısa namlulu tüfek bulunduğu, Pile’de bir evden G-3 tipi askeri tüfek çalındığı, Limasol’da fide ve paketlenmiş bitki şeklinde hintkeneviri cinsi uyuşturucu, Larnaka’da ise 9 mm uzunluğunda bıçak ve zararlı gaz ele geçirildiği haber verildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler Binatlı göleti civarında, naylon poşete sarılarak toprağa gömülmüş halde, kullanılabilir durumda bir tabanca ve kısa namlulu av tüfeği bulduğunu haber verdi. Tabancanın, Rum polisinin bilmediği tipte olduğu ve seri numarası ile diğer emareleri de olmadığı belirtilirken kısa namlulu av tüfeğinin İtalyan yapısı olduğu kaydedildi. 

Öte yandan Pile’de sakin bir RMMO seferisinin evinden, adına zimmet edilen G-3 tipi askeri tüfeği, şarjör ve mermilerinin çalındığı haber verildi. Haberde, polis tarafından evde yapılan incelemede, evin zorla açıldığına dair emare bulmadığına dikkat çekildi.

Limasol’da sakin 26 yaşındaki bir Rum’a ait evin bahçesinde, saksı içerisinde, uzunlukları 1.25m ile 2.20m arasında değişen üç kök hintkeneviri fidanı, hassas terazi bulunurken, Ay. Napa’da 5 büfede,  3,5 gramlık paketler halinde satışa hazırlanmış 22 paket hintkeneviri bulunduğu haber verildi.

Alithia ise dün sabaha karşı Larnaka’da 2 Rum’un seyahat ettiği bir aracı durdurup arayan polisin, 9 mm uzunluğunda bıçak ve sprey formunda zararlı gaz bulduğunu bildirdi.