Yaşanan kuraklık nedeniyle su ihtiyacının karşılanması için bu yıl içerisinde tuzlu su arıtma miktarının artırıldığı, bunun da Rum Yönetimi’ne “yaklaşık” 60 milyon Euro maliyet çıkardığı haber verildi.

Politis “Arıtılmış Su İçin 60 Milyon Euro”  başlıklı haberinde barajlardaki suyun azaldığını ve içme suyu ihtiyacının karşılanması ve Rum Tarım Bakanlığı’nın önerdiği; Kokkinohoria’daki (Kırmızköyler) patates üreticisi çiftçilere geçen yıl verilenden daha çok su verilmesi de dahil, bu yıl tuzlu su arıtmaya toplamda 60 milyon Euro ödeneceğini yazdı.

Habere göre, öngörüler çerçevesinde içme suyu ihtiyacının karşılanması için arıtılmış suya söz konusu toplamın 50 milyon 500 bin Euro’su ödenecek. Tarım Bakanlığı’nın patatesle ilgili önerisi için de Bakanlar Kurulu’ndan 15 milyon 500 bin Euro ek ödenek ayrılması istenecek.

Gazete Tarım Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu’na sunduğu bilgi notunu kaynak göstererek Nisan 2016 sonuna kadar düşen yağış miktarının mevsim normallerinin yüzde 57’sine tekabül ettiği ve 1 Ekim-Nisan sonu arasında barajlara akan toplam su miktarının yalnız 16,4 milyon metreküp olduğunu haberine ekledi.