Güney Kıbrıs’ta 22 Ocak’ta, 45 yaşındaki bir kişinin öldürüldüğü cinayetle ilgili aranan ve KKTC’ye kaçtığı iddia edilen 23 yaşındaki şüpheli Stavros Benakis’in, dün, Metehan Sınır Kapısı’nın karşısındaki Rum polisi karakoluna teslim olduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Benakis’in tutuklandığını ve bugün, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağını yazdı.

Haberde, cinayetin, 22 Ocak’ta, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki bir park yerinde işlendiği ve Benakis’in, 45 yaşındaki şahsı tabancayla ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Gazete, Benakis’in olayın ardından KKTC’ye kaçtığını; annesinin de bu bilgiyi teyit ettiğini; Benakis’in annesini Türkiye uluslararası kodunu taşıyan bir telefon numarasından aradığını ve böylelikle KKTC’ye kaçtığının kesinleştiğini yazdı.

Rum polisinin Pazar akşamı, olayla ilgisi olduğu düşünülen iki kişiyi daha, iddiaya göre KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçtiği sırada gözaltına aldığını ve bu kişilerin dün mahkeme huzuruna çıkarıldığını aktaran gazete, bu kişilerin de Benakis ile işbirliği yaptıklarının ve Benakis’i KKTC’ye kaçırdıklarının düşünüldüğünü öne kaydetti. Gazete, bu kişiler aleyhinde 8’er günlülük tutuklama kararı çıktığını yazdı.