İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin ilk ortak toplantısının dün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin huzurunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, komitenin Rum Eşbaşkanı Mihalinos Zembilas, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, toplantıda, komitedeki çalışma gruplarıyla ve diğer prosedürel konularla ilgili bir görüşme yapıldığını söyledi.

Habere göre Zembilas, dünkü toplantının, komitedeki üyelerin birbiriyle tanışma toplantısı olduğunu kaydetti ve çalışma gruplarının neleri ele alacağına ve oluşumlarına dair bilgi verdi.

Zembilas, Kıbrıs Türk ve Rum tarafının, dünkü görüşmede kararlaştırılanlarla ilgili yazılı olarak bilgilendirileceğini de belirtti.

EĞİTİMDE ANLAŞMAZLIK… ÖĞRENCİLER, EĞİTİM BAKANI VE SİYASİ PARTİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Gazete, bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs’taki öğrencilerin dün, orta öğretim okullarına getirilmek istenen “dört ayda bir sınav” uygulamasını protesto ettiklerini yazdı.

Gazete, öğrenci örgütlerinin, bu sistemin avantaj ve dezavantajları konusunda, kendi aralarında da anlaşmazlığa düştüğünü, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in de DİSİ ve AKEL ile “kavga ettiğini” yazdı.

Habere göre Kadis, öğrenci örgütlerinin denetiminin AKEL’de olduğu bölgelerde, mutlaka eylemler olduğunu söyledi.

Kadis, öğrencilerin yanlış bilgilendirildiğini ve bu meselenin, eylemlerle değil, bakanlıkta kurulacak diyalogla çözülebileceğini ifade etti ve siyasi partilere, içinde bulunulan seçim öncesi dönemde, okullarda karmaşaya sebep olmama çağrısında bulundu.

Habere göre DİSİ de, gençlerin “zehirlenerek” birer sendikacıya dönüştürüldüğünü ve sınıfta olup daha iyi eğitim talep edecekleri yerde, sokaklara döküldüklerini belirtti.