Güney Kıbrıs’ta insan ticareti mağduru olan bir kişinin ilk kez, kendisini kaçırana karşı mahkemeye başvurduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi haberi ilk sayfada “Kaçırılmasını Mahkemeye Götürüyor”  başlığıyla verirken, ayrıntıları aktardığı iç sayfada “Kaçırılmaya Karşı Kıbrıs’ta İlk Dava… İnsan Ticareti Mağduru Kadın Adalete Başvurmaya Cesaret Etti” başlıklarıyla verdi.

Gazete yarının, insan ticaretiyle mücadele ve kadınların cinsel istismarı konusunda Güney Kıbrıs için çok önemli bir gün olduğunu yazdı.

Lefkoşa Rum kesiminde, Dominik Cumhuriyeti’nden bir kadının yaklaşık 7 yıl önce kendisini satan bir gece kulübü sahibine karşı açtığı davanın görülmesine başlanacağını kaydeden gazete, gece kulübü sahibinin ve diğer ortaklarının 2010 yılında Mahkemeye çıkarıldığını ancak söz konusu kadının ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşı 15 kişinin tanıklıkları yeterli bulunmadığı için herhangi bir mahkumiyet almadıklarını belirtti.

Kadının, mahkemenin beraat kararının ardından, pes etmeyerek kendisini cinsel olarak istismar eden söz konusu şahsa karşı dava açtığını aktaran gazete, 2010 yılında açılan davanın bilinmeyen sebeplerden ötürü bugüne kadar hep ertelendiğini, ancak yarın 6 yılın ardından davanın görülmesine başlanacağını kaydetti.

Gazete, kadının 15 kişiyle birlikte İspanya’da beş yıldızlı bir otelde iş sahibi olacakları vaadiyle kaldırıldıklarını, ancak Güney Kıbrıs’ta kilit altına alınarak gece kulüplerinde zorla çalıştırıldıklarını aktardı.

Haberde, ülkesindeki bir kişiyle evli ve 3 çocuk sahibi olan kadının gece kulübünden kurtulduktan sonra Cyprus Stop Trafficking örgütü himayesi altına girdiğini yazdı.