Rum tarafında, 22 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesinde olaylı günler yaşanıyor. DİKO’nun adayı kimliği belirsiz kişilerce ağır şekilde darp edilirken DİSİ’de aday belirleme çalışmaları çok tartışmalı geçiyor.

Simerini ve diğer gazeteler DİKO milletvekili adayı Dr. Andreas Fandis’in dün iki kişi tarafından ağır şekilde darp edildiğini bildirdi.

Habere göre dün öğleden sonra Fandis’in kliniğine giden iki kişi, kapıyı açar açmaz Fandis’e saldırdı ve bayıltana kadar dövdü. Kanlar içerisinde kalan Fandis, kendine geldiğinde özel bir kliniğe giderek ayakta tedavi oldu ve durumu polise bildirdi. DİKO, hem Fandis’in darp edilmesini hem de diğer bir adayı olan Marios Panayotu’nun afişlerine yapılan vandallığı kınadığı açıklamasında “kimse DİKO’yu ve camiasını korkutamaz, susturamaz” vurgusu yaptı.

Fileleftheros “Pindaru’da (DİSİ) Alarm” başlıklı haberinde DİSİ Siyasi Bürosu’nun önceki günkü toplantısının çok tartışmalı geçtiğini yazdı.

Habere göre Parti Başkanı Averof Neofitu, Lefkoşa ve Larnaka listelerine iki aday eklemek istemesi üzerine, taban tarafından belirlenen iki aday çekilmek zorunda kaldı, Neofitu’nun listeye soktuğu bir kişi de adaylıktan çekildi.

Neofitu Lefkoşa ilçesi aday listesine Rikkos Mappuridis’i eklemek istedi ancak bunun için parti organlarının oylarıyla belirlenen bir adayın çıkması gerekti. Siyasi Büro kararıyla Hristos Pallis listeden çıkarıldığı. Bunun üzerine bazı partililer sosyal medya üzerinden tepki göstererek Neofitu’yu demokratik aday belirleme prosedürünü ihlal etmekle suçladı.

Habere göre Neofitu, DİSİ’nin çıkarları için Larnaka’daki görevlerine devam etmesi gerektiğini düşündüğü Annita Dimitriu da adaylıktan çekildi. Neofitu’nun Siyasi Büro’da büyük tartışmalar çıkmasına rağmen Larnaka listesine sokmayı başardığı Yanni Yannaki de dün gece, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Simerini “DİSİ Alarmda” başlıklı haberinde de DİSİ’nin sancılı Siyasi Büro toplantısına parti tabanınca belirlenen Hristos Pallis’in Lefkoşa, Marina Onufriu’nun Limasol, Annita Dimitriu’nun Larnaka ve Marios Yoannu’nun da Baf adaylığından çekildiğini yazdı.