Rum tarafında yaşayan PKK sempatizanı Kürtler, terör elebaşısı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle eylem düzenledi.

Fileleftheros’un haberine göre, Rum tarafında faaliyet gösteren “Theofilos (Yeorgiadis) Kürdistan Kültür Merkezi” tarafından organize edilen eylem, 26 Temmuz Salı günü Lokmacı Sınır Kapısı karşısında başladı ve dün AB Ofisi-Ledra Palace Sınır Kapısı yakınlarında sona erdi.

Ellerinde sözde “Kürdistan bayrakları” ve üzerinde “liderimizin özgürlüğüi bizim özgürlüğümüzdür” yazılı dövizler taşıyan eylemciler, AB Ofisi ve Ledra Palace’daki BM Barış Gücü ofisine birer karar sureti verdi.

Eylem sırasında “Theofilos (Yeorgiadis) Kürdistan Kültür Merkezi” adına konuşma yapan Süleyman Temel’in, tutulduğu İmralı’ya kimse gitmediği için bir buçuk yıldır haber alınamayan Öcalan’dan, OHAL nedeniyle bir süre daha haber alınamayacağı endişesi taşıdığını söylediği belirtildi. Temel, “AB’nin, İmralı’ya heyet göndermesi için Avrupa Konseyi İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne baskı yapmasını” istedi.

Temel “Kürtler 70 ülkede, liderlerinden bilgi alma talebiyle eylem yapıyor. Liderimizin durumunu öğrenemezlerse, bütün ülkelerdeki eylemler devam edecek, belki her hafta yapılacak. Liderimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” dedi.