Rum gazeteleri, pazar gününden bugüne gerçekleşen boğulma, altın ve gıda hırsızlığı ile saldırı olaylarını haber yaptı. 

Fileleftheros, Yorgos Nalbandis (18) isimli Yunan gencin, pazar sabahı Greko Burnu’nda boğulduğunu haber verdi. Gazeteye göre 3 arkadaşıyla birlikte bölgeye giden genç, 08.30’da dalış yaptı ancak su yüzüne çıkmaması üzerine, deniz ve liman polisi ile dalgıçlarla arama başlatıldı. Gencin cesedi saat 10.30’da, 18 metre derinlikte bulundu.

Öte yandan Simerini, Rum tarafında daimi ikamet eden 49 yaşındaki Çinli’nin Baf’ın Pegia bölgesindeki villasının 11-12 Mart gecesi açıldığını ve toplam 210 bin Euro’luk altın, para ve diğer malzeme çalındığını, konuyla ilgili 22 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını yazdı.

Gazete Baf’ın “Dimi”  bölgesindeki bir restorana giren kişilerin 130 Euro değerinde 10 kilo supya (mürekkep balığı), 80 Euro değerinde 5 kilo karides, 150 Euro değerinde 6 kilo sargoz ve 180 Euro nakit para çalındığını kaydetti.

Aynı gazete dün gece APOEL binası önüne toplanan 30 kişinin kulüp binasına taş attığını, polisin müdahalesi üzerine APOEL forması giyen diğer taraftarların kaçtığını ancak gençlerden; yüzlerini maske ve kaskla kapatmış ve ellerinde cop bulunan iki tanesinin (19 ve 22 yaşlarında) tutuklandığını yazdı.