Rum hükümet yetkililerinin Gürcistan ve Hindistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçiliklerindeki yetkililerle görüştüğü haber verildi.

Alithia gazetesi, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in, Gürcistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Revaz Lominadze ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin daha çok sıkılaşması konusu ele alındı.

Lominadze, görüşme sırasında, Güney Kıbrıs’ta Gürcistan kültür ve tarihini tanıtım etkinlikleri düzenleme arzusunu dile getirdi ve bu yönde bakanlığın desteğini istedi.

Kadis ise iki ülke arasında işbirliği çerçevesi oluşturacak gerek kültür, gerekse eğim alanında işbirliği memorandumları imzalama çabalarını destekleme arzusunu dile getirdi.

Simerini gazetesi de, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in Hindistan’ın Güney Kıbrıs Yüksek Komiseri  Ravi Bangar ile bir araya geldiğini yazdı.

Kuyalis’in, Rus ambargosunun sonuçlarını engelleme çabaları çerçevesinde süt, narenciye ve zeytin ürünlerinin Hindistan’a ihraç edilmesi konusunu gündeme getirdiğini kaydeden gazete, Bangar’ın bu öneriyi olumlu karşıladığını ve tarafların bu yönde çaba gösterme kararı aldığını aktardı.

Habere göre, görüşmede Güney Kıbrıs ile Hindistan arasında tarım ve çevre alanında işbirliği yapılması konuları da ele alındı.