Rum tarafının Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) milletvekillerinden Takis Hacıgeorgiyu, şimdi Kıbrıs’ın geleceğinin planlandığı bir zaman olduğunu ve herhangi bir ihmale izin verilmediğini söyledi.

Fileleftheros gazetesine verdiği söyleşide Hacıgeorgiyu, işin aslında, şu an Kıbrıs sorununun çözümünü sağlayacak koşulların bulunduğunu, ayrıca “çözüm geldiği zaman bunun anlaşılır olması gerektiğini” dile getirdi.

“2004 YILINDAN 2014 YILINA KADAR 10 YIL DEĞİL 100 YIL GEÇTİ… İNSANLARIN BİR ARADA YAŞAMAYA OLAN İNANCI AZALDI”

Memleketin geleceğinin başka devletlerin politikasıyla bağlanmış olmaması gerektiğini de ifade eden Hacıgeorgiyu, öte yandan Kıbrıs sorununda meydana gelen gelişmelerle alakalı endişesini de dile getirdi ve “2004 yılından 2014 yılına kadar on yıl değil yüz yıl geçtiğini” ileri sürdü.

“İnsanların barış içerisinde bir arada yaşamaya olan inancının azaldığı” görüşünü ifade eden Hacıgeorgiyu, sözlerinin devamında ise Türkiye faktörüne değindi.

Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde, Türkiye’nin AB ile yeniden ilişki kurmayı başaracağını savunan Hacıgeorgiyu, “Türkiye’nin AB başlıklarının açılmasıyla ilgili artan baskının kendi silahları olduğunu” ve “AB katılım başlıklarının açılmasına dair talep ne kadar yüksek olursa, Kıbrıs’ın öneminin de o derece artmakta olduğunu” sözlerine ekledi.