DİSİ Milletvekili Kiriakos Hacıyannis, AKEL Milletvekili Andreas Kafkalias ve DİKO Milletvekili Haralambos Pittokopitis’in, Üsküp’te düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısına katıldıkları bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum milletvekillerinin toplantıda yaptıkları konuşmalarda, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin “temel insan haklarını ihlal etmesi” gibi konularda açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

Habere göre Hacıyannis, Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaptığı “işgal ve istilanın” sonucu olarak, Kıbrıs’taki insan haklarının ihlal edildiğini iddia etti.

Hacıyannis, iki toplumun liderleri arasında yürütülen müzakerelerde ilerleme olduğundan da bahsederken, 6 müzakere başlığından dördünün neredeyse kapandığını, geriye kalan iki başlığın da, güvenlikle ilgili olduğunu ve hayati önemi bulunduğunu söyledi.

Kafkalias ise, Kıbrıs sorununun kritik bir dönemeçte olduğunu belirterek, müzakerelerde gelinen son aşamaya dair bilgi verdi ve Orta Doğu’daki durumla ilgili görüşlerini sundu.

Pittokopitis de, AGİT bölgesinde mali gelişmeye ivme kazandırılması zemininde yönetim konusunda konuştu.