Kıbrıslı Rum işadamı Stelios Hacıyoannu, hem kurucusu olduğu “Stelios Hayırseverlik Vakfı”nın çalışmaları, hem de ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Politis gazetesine konuşan Hacıyoannu, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri nasıl gördüğüyle ilgili bir soru karşısında, kendisinin politikacı olmadığını ve bu konuda bir öngörüde bulunamayacağını belirtirken, barış için çalışmaya devam etmenin önemli olduğu yönündeki inancını dile getirdi.

Dostluk varsa ve bu dostluk geliştirilirse sorunların çözüleceğini belirten Hacıyoannu, bu nedenden dolayı vakfın, Kıbrıslı Türklerin ve Rumların işbirliklerine verdiği ödüllerin miktarını önümüzdeki yıllarda artırmayı hedeflediğini söyledi.

Kıbrıs sorununun çözümüyle ekonominin nasıl olacağına dair görüşlerinin sorulması üzerine ise Hacıyoannu, ekonominin daha iyi olacağını düşündüğünü belirtti.

Her şeyin mükemmel olup, sorunların otomatik olarak çözüleceğini ve ekonomide rakamların ikiye katlanacağını söyleyemeyeceğini belirten Hacıyoannu, bunun zaman alacağını vurguladı.