Fileleftheros gazetesinin Viyana Haber Ajansı’na dayandırdığı haberine göre Hahn, Brüksel’de yaptığı açıklamalarda, AB Komisyonu’nun, Türkiye’nin 23 ve 24’üncü başlıklarının açılmasıyla ilgili bir önceki kararını desteklediğini söyledi.

Hahn, Türkiye ile Güney Kıbrıs arasındaki mücadelenin “pek de yapıcı olmadığını” kaydederken, her iki tarafı da gerginliğin yatışmasına katkıda bulunmaya çağırdı.

Barbaros gemisinin gerginliğin yatışmasına katkıda bulunmadığını kabul eden Hahn, buna rağmen Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerine devam edilmesi gerektiğini ve söz konusu iki başlığın açılmasının da bu bağlamda atılacak faydalı bir adım olacağını belirtti.

Avrupa’nın, Türkiye’nin en önemli ticari ortağı olduğuna dikkati çeken Hahn, Türkiye’nin ticari alışverişlerinin yüzde 40’ını Avrupa ile yaptığını ve Avrupa’nın da son yıllarda Türkiye’ye 6 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaptığını söyledi.

Hahn, açıklamasında “mantıklı bir müzakere” vurgusu yaparak, Güney Kıbrıs’ın, müzakerelerin kendi menfaatine olduğu konusunda ikna edilmesi gerektiğini belirtti.