Rum radyosunun haberine göre, Hammond ile Anastasiadis’in görüşmesi Rum Başkanlık Binası’nda gerçekleşti. Görüşmede Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis de hazır bulundu.

Görüşme öncesinde basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

HAMMOND’UN AÇIKLAMASI

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, görüşmeden çıkışta yaptığı kısa açıklamada, uluslararası toplumun, iki toplumun çözümün çabalarını desteklemek için mümkün olduğu şekilde çalıştığını söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre, Hammond, görüşmeden ve Anastasiadis tarafından müzakereler hakkında bilgilendirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Hammond, tüm uluslararası toplumun dört gözle çözümü arzuladığını belirtirken, bu uzun süreli soruna çözüm bulma çabalarında, iki toplumu desteklemek için mümkün olduğu şekilde çalıştıklarını ve iyimser olduğunu belirtti. 

Hammond, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in birlikte iyi çalıştığını ve her ikisinin de çözüm bulunmasına bağlı olduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’un, Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kasulidis ile de görüşmesi ve ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.