İnşaat taşeron şirketinin iki yetkilisi, borçları yüzünden yeniden hapis yatmamak için Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’a mektup yazarak Ayia Varvara Kilisesi Kilise Komitesi’nden yeni kilise inşaatından kalan 150 bin Euro’luk alacaklarının tahsili için yardım istedi.

Fileleftheros’un haberine göre Sosyal Sigortalar Fonu’na borçları yüzünden Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi kararıyla 26 Haziran 2014’te hapse gönderildiklerini vurgulayan şirket yetkilileri, Eğlence Meydanı’ndaki Ay. Varvara Kilisesi’nden alacaklarını tahsil edememeleri halinde aynı nedenle ikinci kez hapis yatmak zorunda kalacaklarına dikkat çektiler.

Sosyal Sigortalar Fonu’na borçlarının, Kilise’den alacaklarından daha az olduğuna işaret eden taşeronlar “Kilise inşaatı için alacaklarımızı zamanında alabilsek, hapsedilmemiz gündeme gelmeyecekti. Paramızı kısa sürede alabilirsek işi hemen teslim edebiliriz ve Kilise ibadete açılabilir” vurgunsu yaptılar.

Alacaklarından dolayı inşaatı bitirmemeleri halinde Kilise’nin tazminat da ödemek zorunda kalacağına işaret eden şirket yetkilileri mektuplarında “Şirketimizin alacağından başka bir şey istemiyoruz, bunu da tekrar hapse atılmamak için istiyoruz” dediler.