Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum Meclisi Maliye Komitesinde dün yaptığı konuşmada, 2013 yılından bu yana uygulanan bu vatandaşlık politikasıyla, devletin kasasına 2,5 milyar Euro girdiğini dile getiren Hasikos, bu paraların Güney Kıbrıs’a ekonomik krizin zor zamanlarında yardımcı olduğunu dile getirdi.

Verilen vatandaşlıkların, yapılan yatırımlar, taşınmaz mülk alımı, banka mevduatları ve şirketlerdeki hisselerle alakalı olduğunu ifade eden Hasikos, vatandaşlık verilen yabancıların tam sayısına atıfta bulunmaktan ise kaçındı.

Gazeteye göre Hasikos, “teröristlere ve uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık vermediklerini; yabancı uyruklu bir şahsa vatandaşlık vermeden önce teferruatlı araştırmalar yaptıklarını” sözlerine ekledi.

KKTC’DEKİ MALINI SATMAK İSTEYEN RUMLARA VERİLEN BELGELER

 Politis gazetesinin haberine göre ise, KKTC’deki Rum mallarının satışıyla ilgili bir soru üzerine Hasikos, Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nden, KKTC’deki mallarını satmak isteyen Rumlara mallarının ipotekli olmadığına dair bir belge verilmemesini istediğini, çünkü KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu’nun bir Rum malının satış işlemini tamamlamak için bu belgeyi talep ettiğine dair ortada bazı şüpheler bulunduğunu söyledi.

Gazeteye göre Hasikos, sözlerinin devamında, vatandaşların bu belgenin kendilerine verilmesi talebinde bulunmalarının yasal olduğunu, bu nedenle bu husustaki direktifini geri çektiğini sözlerine ekledi.