Mısır makamlarının dün, Güney Kıbrıs’tan, Mısırlı hava korsanı Saif El Din-Mustafa’nın Mısır’a iadesini resmen talep ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, talebin, olması gerektiği gibi Rum Adalet Bakanlığı’na değil, doğrudan Rum Başsavcılığı’na geldiğini kaydederken, Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan gelen talepte, uçak kaçırma olayının Mısır’da başlamış olması, uçağın Mısır uçağı olması ve hava korsanının Mısırlı olması nedeniyle, şahsın iade edilmesi gerektiğinin belirtildiğini yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın Mısır’dan, şahsın iadesi durumunda ne gibi bir ceza verilebileceği konusunda açıklama istediğini ve şayet, idam cezası verilecekse, Güney Kıbrıs’ın imzaladığı uluslararası sözleşmeler gereği, iade edilmeyeceğini kaydetti.

Haberde, idam cezasının verilmesinin, olayın terör eylemiyle herhangi bir ilişkisi olmaması nedeniyle söz konusu olmayacağı belirtildi.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Mısır’dan gelecek yanıta göre Mustafa’nın iade edilip edilmeyeceğine karar verileceğini ve Mısır’dan yanıtın, gelecek hafta verilmesinin beklendiğini yazdı.

Olayla ilgili Rum polisinin soruşturmasının da sürdüğü belirtiliyor.