Mısır makamlarının, EgyptAir uçağını kaçıran ve Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Mısırlı hava korsanı Saif El Din-Mustafa’nın iadesi için, dün Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlığına resmi talepte bulundukları haber verildi.

Fileleftheros gazetesi haberinde, talebin Rum kesimine diplomatik yoldan ulaştığını, öte yandan Rum Polisinin konuyla ilgili araştırma ve incelemelerinin tamamlandığını ve dosyanın, gerekli direktiflerde bulunması için, bugün Rum Başsavcısına gideceğini kaydetti.

Mısırın talebinin inceleneceğini ve 60 gün içerisinde buna yanıt verilmesi gerektiğini yazan gazete, daha sonra Mısırlı korsanın ülkesinde karşı karşıya bulunduğu suçlar konusunda, iki ülke arasında mektup teatisi yapılacağını belirtti.

Gazete, Mısır’da idam cezası olmasından ötürü, ülkesinde Mısırlı korsana yöneltilmesi beklenen suçlar arasında idam cezasını da gerektiren suçlar bulunup bulunmadığının araştırılması gerekeceğini, öte yandan Rum makamlarının Mısırlı korsanın davasının Güney Kıbrıs’ta görülmesini istemediklerini, çünkü böyle bir şeyin hiç bir amaca hizmet etmeyeceğini düşündüklerini belirtti.

Gazete, idam cezasıyla ilgili durum netlik kazanır kazanmaz Mısır’ın talebinin yerine getirilmesinin beklendiğini ekledi.