Güney Kıbrıs’ta Pazar günü öğleden sonra çıkan ve dün akşamüstü kontrol altına alınan büyük yangını söndürme çalışmalarında hayatını kaybeden 2 itfaiyecinin, Rum Bakanlar Kurulu kararıyla “kahraman” ilan edildikleri bildirildi.

Politis gazetesi, Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında, tankerin devrilmesiyle uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybeden Andreas Sofokleus ve Marios Aristotelus için, Rum Başkanlık Sarayı’nda özel bir tören düzenleneceğini ve ailelerine nişan verileceğini yazdı.

Gazete, dünkü toplantıda alınan kararlar arasında, iki itfaiyecinin ailelerine, görev başında hayatlarını kaybetmiş olmalarından ötürü 167 bin Euro’luk maddi tazminat ve bunun yanı sıra, eş ve çocukları için 95 bin Euro’luk tazminat verilmesi, Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanlıkları tarafından ailelere her türlü desteğin sağlanması, itfaiyecilerin çocuklarına burs verilmesi, çocuklara devlette iş imkanı, Aristotelus’un oğluna askerlikten muafiyet sağlanması ve üç günlük ulusal yas ilan edilmesinin bulunduğunu kaydetti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA İVEDİLİK KAZANDIRILMASI İSTENDİ

Gazete, Rum Bakanlar Kurulu’nun, yangınla meydana gelen hasarın tespit çalışmalarına ivedilik kazandırılmasını istediğini ve özel mülklerde meydana gelen hasarlar için tazminat verilmesini kararlaştırdığını yazdı.

Haberde, Rum Orman Dairesi’ne de, yangında kül olan bölgelerin hızla yeniden ağaçlandırılmasına yönelik proje hazırlayıp Bakanlar Kurulu’na sunması için 2 ay süre tanındığı belirtildi.

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de, hafta sonuna kadar hiçbir etkinliğe katılmayacağını; yalnızca iki itfaiyecinin, masrafları devlet tarafından karşılanan cenaze törenlerine katılacağını söyledi.

cna_fcd1a7b84d6ae43fd88999c1c2267292e.jpg

ARİSTOTELUS’UN CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Gazete, bir diğer haberinde ise, hayatını kaybeden itfaiyecilerden Marios Aristotelus’un cenaze töreninin dün yapıldığını yazdı.

Habere göre Aristotelus’un “Ay. Haralambus Kilisesi”nde yapılan cenaze törenine, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başta olmak üzere devlet erkânı, ailesi, arkadaşları ve halk katıldı.

Yangında hayatını kaybeden diğer itfaiyeci Andreas Sofokleus’un cenaze töreni ise bugün yapılacak.