Simerini gazetesi manşetten verdiği “Papakostas’ın Ailesi AİHM’e Gidiyor” başlıklı haberinde, Rum eski Savunma Bakanı Kostas Papakostas’ın ailesinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de dahil olmak üzere, gerek içeride gerekse uluslararası alandaki tüm yargı yollarını tüketmekte kararlı olduğunu yazdı.

Bilindiği üzere Papakostas, Larnaka’ya bağlı “Mari” (Tatlısu) köyünde bulunan Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde 2011 yılında meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne neden olan patlama olayı sırasında Hristofyas Hükümeti’nde Savunma Bakanlığı görevi yürütüyordu. Bu olayın ardından patlamaya ilişkin görülen davada suçlu bulunarak beş yıl hapse mahkum edilmiş, ciddi (kalp) problemleri nedeniyle beraatını istemişti. Papakostas’ın bu talebi reddedilmişti.

Habere göre Papakostas’ın oğlu Nikolas Papakostas, yaptığı açıklamada, babasının ölümünün ardından manevi sorumluların bulunduğunu belirtti ve AİHM’e kadar başvurmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Gazete doktor kurulunun, Papakostas için verdiği üç raporda da hayati tehlikesinin, durumunun hızlı bir şekilde kötüye gitmesi nedeniyle, çok büyük olduğu şeklinde görüş ortaya koyduğuna dikkati çekti.

Haravgi gazetesine göre Papakostas’ın cenazesi bugün yapılacak.