Rum “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu” ile İsrail’den Fisher Enstitüsü,  İsrail ve sözde “Rum MEB”i üzerindeki helikopterlerin uçuş güvenliğiyle ilgili bölgesel bir konferans düzenleyecek. Konferansın Şubat veya Mart ayında Güney Kıbrıs’ta yapılacağı haber verildi.

Alithia “Kıbrıs ve İsrail MEB’inde Uçuş Güvenliği Konferansı” başlıklı haberinde “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu CEO’su Hristu Petru’nun konferansın hazırlık çalışmaları için Tel Aviv’e gideceğini yazdı.

Habere göre Petru, helikopterlerin uçuş güvenliğiyle ilgili konferansı, hidrokarbon şirketlerinin İsrail ve sözde “Rum MEB”inde faaliyet gösterecek olması nedeniyle gerekli gördüklerini açıkladı; konferansta diğer şeyler yanında helikopterlerin karadan hidrokarbon şirketlerinin Rum ve İsrail MEB’lerinde kullanacağı platformlara uçuşlarının da irdeleneceğini belirtti.

Bu günlerde de İsrail’de, yine Fisher Enstitüsü ile “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu tarafından,  ekonomik krizin uçuş güvenliği konularına etkileriyle ilgili uluslararası konferans düzenlenmekte olduğunu söyleyen Petru, bu konferansta İsrail Taşımacılık Bakanı, Eurocontrol, IATA, ICAO yetkilileri ve diğerlerinin konuşacağına, İsrail sivil ve askeri havacılık yetkililerinin katılacağına dikkat çekti.

Simerini haberi “Kıbrıs ve İsrail MEB’inin Zırhlandırılması... İki Ülke Karasularında Helikopter Uçuşlarının Güvenliğiyle İlgili Konferans” başlığıyla aktardı.