Rum Hükümeti’nin, hidrokarbonlar alanında faaliyet gösteren bir şirkete kentin limanını kullanmasına devam etmesi yönünde izin verdiği bildirildi.

Haravgi gazetesi “Larnaka’yı Yine ‘Sattılar’” başlığıyla manşetten verdi haberinde, Rum Hükümeti’nin Larnaka Limanı’nın kullanımıyla ilgili yeni gizli kararlar aldığını; Belediye Meclisi’nin bu konudaki tutumunu görmezden gelerek hidrokarbon şirketinin limanı kullanma iznini uzattığını yazdı.

Güvenilir kaynaklara göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, 1 Eylül tarihli mektubunda Belediye yetkililerine Rum Liman Başkanlığı Yönetim Kurulu’nun ENI şirketinin faaliyetlerinde destek hizmeti verecek olan Medserv şirketinin limanı kullanma iznini bir yıl uzattığı bilgisini verdiğini aktaran gazete, Dimitriadis’in önlerine Noble şirketinin de benzer bir talebinin bulunduğu ve onaylanacağı bilgisini verdiğini kaydetti.

Gazete Medserv şirketinin limanı kullanma izni bittikten sonra bölgeden ayrılacağına dair tekrar tekrar teyitler verilmesine rağmen şirketin izinlerinin 31 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.