Yeni yıl dolayısıyla haftalık olarak yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, ekonomik durum konusunda Meclis’in aynı zamanda herkesin hata yaptığını dile getiren Hrisostomos, halkın hislerini yalnızca sorumluların hapse girmesinin memnun edeceği görüşünü dile getirdi.

Gazeteye demecinde, bankaların yatırım sektörünün artık kiliseyi ilgilendirmediğini ifade eden Hrisostomos, kilisenin bir yatırım dağılımı bulunduğunu ve gerçekleştirebileceği zaman, bankalara değil başka şeylere yatırım yapmak istediğini izah etti.

“Açık konuşmak gerekirse, kilisenin ekonomik durumundan dolayı 128 milyon Euro kaybetmesine rağmen, zarar görmediğini söylemek istediğini” ifade eden Hrisostomos, “ekonomik krizin sorumlularını” kastederek, halkın bu insanları affetmesi için, para yiyenlerin ve çalanların sanık sandalyesine oturması, hapse girmesi ve paraları da iade etmesi gerektiğini, bununla birlikte eğer bu paralarla yatırım yapmış veya harcamışlarsa da mülklerine el konulması gerektiğine dair bir hissi olduğunu dile getirdi.

“BAŞKAN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Rum Yönetimi Başkanı hakkında hala daha aynı görüşe sahip olup olmadığının kendisine sorulması üzerine, Anastasiadis’in elinden geleni yaptığını dile getiren Hrisostomos, Kıbrıs sorununun kendilerine bağlı olan bir şey olmadığını savundu.

Bunun Kıbrıslı Türklere de değil, Ankara’ya bağlı olduğunu ileri süren Hrisostomos, istediği her şeyi yapan Erdoğan’ın başkanlığında, kendilerinin ne göz önüne alındığını, ne tanındıklarını, dolayısıyla korkunç çıkmazlara sahip olduklarını söyledi.

Gazeteye göre “Müzakerelerin durumu bugün böyleyken, çözüm imzalayabilecek bir başkan var mı?” sorusu üzerine ise Hrisostomos, “Hayır. Olamaz. Çözüm imzalanabileceğine inanmıyorum. Öncelikle çözüm de görmüyorum” yanıtını verdi.

Hrisostomos, ruhban okulu (İlahiyat Fakültesi) ile kilise inşa edilmesinin öncelikleri arasında olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.