Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Şangay’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Anastasiadis’in Çin temaslarının sonuçlarını olumlu olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere göre, Hristoduludis, Güney Kıbrıs’ın, Çin Halk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerinin, yeni bir aşamaya girdiğini ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve ziyarette yer alan bakanların temasları göz önünde bulundurulduğu zaman, iki ülke ilişkilerinin yeni bir aşamaya girdiğinin savunulmasının mümkün olduğunu ifade eden Hristodulidis, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesine yönelik net bir siyasi iradenin bulunduğunu söyledi. Hristodulidis, gelecek bir sonraki zaman diliminde, siyasi düzeyde uzlaşmaya varılanların hayata geçirilmesi için adımların atılması gerektiğini belirtti.

Hristodulidis, bu yeni atmosferin, ekonomi ve yatırımlar alanında daha çok göze çarptığını ve Pekin kanadında, Güney Kıbrıs’a yatırım yapılması konusunda ilginin bulunduğunu söyledi.

ANASTASİADİS

Politis ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Pekin ve Şangay’da düzenlenen ekonomik forumlarda yapmış olduğu açıklamalara da yer verdi.

Habere göre, Anastasiadis konuşmasında, 5 Çin şehrine, vize başvuru kabulünün yapılabileceği merkez kurulacağını açıkladı.

Anastasiadis ayrıca Çin şehirlerine başka on merkezin daha açılacağını belirtirken, Güney Kıbrıs’ın yatırım avantajlarını da anlattı.

Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın yatırım programları ve perspektiflerini araştırmaları için Çinli şirketlere çağrıda da bulundu.

ANASTASİADİS, HUAWEİ TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün Şangay’da, telekomünikasyon alanında büyük şirketler arasında yer alan  Huawei tesislerini ziyaret ettiğini yazdı.

Habere göre, Huawei Technologies yetkilileri, Anastasiadis’e, Güney Kıbrıs’a kurulacak Teknoloji Park’ına ilişkin duydukları ilgiyi ifade etti.

Huawei yetkilileri Anastasiadis’e ayrıca şirketin başarıları ve içeriğinde 5G ağının kurulmasının bulunduğu telekomünikasyon teknolojileri konusundaki araştırmalara ilişkin bilgi verdi.

DİSİ DE ÇİN TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ

Alithia gazetesine göre, DİSİ, bir açıklama yaparak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Çin temaslarını değerlendirdi.

DİSİ, bu temaslardan siyasi ve ekonomik kazancın ortaya çıktığını belirtirken, bu ziyaretin çok önemli olduğuna da dikkati çekti.