Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, "Güney Kıbrıs’ın bölgesel işbirliklerinin yapılmasında önemli rol oynadığına" vurgu yaptı.

Fileleftheros gazetesine göre, Hristodulidis dün Avrupa Parlamentosu Güney Kıbrıs Ofisi’nin Kıbrıs Rum Üniversitesi’yle işbirliği içerisinde düzenlediği “Quo Vadis Europa?” (Nereye gidiyorsun Avrupa?) adlı konferansta konuştu.

Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın çeşitli alanlarda bölgesel işbirliğinin yapılmasında, ayrıca Doğu Akdeniz ve geniş bölgede barış, güvenlik ve refaha ulaşılması yönünde gösterilen çabalarda önemli roller üstlendiğini söyledi.

Güney Kıbrıs’ın coğrafi konumundan ve Doğu Akdeniz ile Kuzey Afrika’ya yakınlığından ötürü kıtalar arasında kavşak noktası, işbirliği ve karşılıklı anlayışın olmasına yönelik farklı halk ve kültürleri birbirine bağlayan köprü olduğunu ifade eden Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın komşu ülkelerce, Avrupa Birliği’nin (AB) istişarelerinde bölge için itibarlı bir ses, saygın bir arabulucu olarak kabul edildiğini belirtti.

En önemli konunun bölgedeki istikrarın sağlanması olduğundan söz eden Hristodulidis, “Çatışmalar, radikalleşme ve terör hepimizi tehdit ediyor” dedi.

Habere göre konferansta Güney Kıbrıs’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki bazı Milletvekilleri ve diğer kişiler de konuşma yaptı.