Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, ekonomik krizin, AB’nin bazı ciddi acizliklerini ortaya çıkardığını, ana acizliklerinden birinin de demokrasi eksikliği olduğunu söyledi.

Fileleftheros “Kriz AB’nin Önemli Acizliklerini Gösterdi” başlıklı haberinde Hristodulidis’in Güney Kıbrıs’taki AB temsilciliğinin “Çağdaş Dünyada AB: Yaratıcılık-Gelişme-Perspektif” raporunun sunumu sırasında yaptığı konuşmaya yer verdi.

Gazeteye göre “Avrupa bütünleşme süreci halen devam ettiği için AB halen tamamlanmamış bir birliktir” diyen Hristodulidis, AB’nin acizliklerinden birinin de demokrasi eksikliği olduğunu, bunun AB’nin kurumları, üye ülkeleri ve Avrupa halkı için bir meydan okuma olduğunu söyledi. Hristodulidis, Lizbon Sözleşmesi revize edilmeye çalışılırken bu demokrasi eksikliğinin giderilmeye çalışıldığını ancak yeterli başarı sağlanamadığını kaydetti.

Nikos Hristodulidis “AB’nin ne ekonomik krizi, ne de işsizliği etkin yönetmek için uygun bir çerçevesi var. Bu nedenle üye devletler ekonomik krizi ortak Avrupa menfaatine değil kendi ulusal menfaatlerine göre yaklaştıklarından kriz ortak göğüslenemedi” dedi.

“BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI ANCAK AB’DEN BAŞKA ALTERNATİFİMİZ YOKTUR”

Rum Sözcü 2004 yılında AB’ne üyeliğinin Güney Kıbrıs’ın yakın tarihinin en önemli istasyonlarından biri olduğunu söyledi. Güney Kıbrıs’ta yaşanan kriz nedeniyle AB’nin kendilerine yaklaşım şeklinin Rum tarafında hayal kırıklığı yarattığını belirterek şunları söyledi:

“Buna rağmen, özellikle Kıbrıs Cumhuriyeti gibi küçük ve işgal altındaki bir devlet için AB’den başka alternatif yoktur. AB içerisinde savaş vererek çok daha etkin olacağız.”