Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununun ne zaman çözüleceğinin tamamen müzakere masasındaki görüşmelerin seyrine bağlı olduğunu söyledi.

Fileleftheros’un “Sözcü: Takvim Yok... Hristodulidis, Mayıs’tan Önce Çözüm Gören Akıncı’yı Yorumladı” başlıklı haberinde, Hristodulidis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum tarafındaki genel seçimlerin yapılacağı Mayıs 2016’dan önce çözüm hedeflendiği açıklamasına ilişkin değerlendirmesi yer aldı.

Habere göre, Hristodulidis “Mayıs’a veya yaza kadar çözüm olacak denmesinin önemi yok. Her halükarda prosedürün tamamlanmasıyla ilgili bir takvim yoktur.  Çözümün zamanı, tamamen müzakere masasındaki görüşmelerin seyrine bağlı olacak” dedi.

Rum Sözcü, “Hedef, müzakere prosedürü ve bütün konular üzerindeki görüşmelerle yakınlaşma sağlayıp sağlayamayacağımızı ve iki tarafın tezleri arasındaki mesafenin daraltılıp daraltılamayacağını görmektir. Nerelerde özlü anlaşmazlık kaldığını, nasıl ilerleyeceğimizi ve olguların nasıl şekilleneceğini görmemiz gerek” dedi.

Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in 23 Kasım Pazartesi (bugün) ve 25 Kasım Çarşamba günü yapacağı görüşmede aralarında mülkiyetin de bulunduğu havada kalan konuları görüşmeye devam edeceklerini ve aralık ayındaki görüşmelerini planlamalarının beklendiğini de söyledi.

Alithia haberi “Nikos Hristodulidis: Prosedürün Tamamlanma Takvimi Yok” başlığıyla aktardı.