Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Dünya Bankası heyetinin adada gerçekleştirmekte olduğu temasları değerlendirdiği haber verildi.

Alithia gazetesinin; “Çözümün Ekonomik Boyutuyla İlgili Ön Çalışma” başlıklı haberine göre, Dünya Bankası heyeti ile geçtiğimiz gün yapılan görüşmeyi yorumlaması istenen Hristodulidis, Dünya Bankası heyetinin, iki tarafın müzakerecilerinin ve uzmanlarının huzurunda, Kıbrıs sorununun çözümünün ekonomik boyutuyla ilgili hazırlanmakta olan çalışmaların bulunduğu aşama hakkında, bir ön sunum gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Gazeteye göre Rum sözcü, bahse konu görüşmede, iki tarafın müzakerecileri ile uzmanlarının aydınlatıcı sorular sorma ve yorum yapma fırsatı bulduklarını da dile getirdi.

Gazeteye göre Hristodulidis, raporların tamamlanmasıyla ilgili tüm sürecin gelişme aşamasında bulunduğunu ve konuyla ilgili gerçekleştirmekte olan çalışmanın henüz tamamlanmadığını da ifade etti.

Öte yandan Rum Sözcü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki yeni görüşmenin, başlangıçta açıklandığı üzere ayın 18’inde değil, 19’unda yapılacağını da anımsattı.

Habere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleştirilen 13’üncü İslam Konferansı Zirvesi’nde Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonlar hakkındaki söylemlerini de yorumlayan Rum Sözcü, bunun ileri sürülen “Türk “işgalinden kaynaklandığını iddia etti.

Gazeteye göre Hristodulidis sözlerini kısaca şöyle tamamladı;

“Eğer Sayın Erdoğan ve Türkiye, bu durumun sona ermesini arzu ediyorsa, yapmaları gereken şey Kıbrıs sorununun çözümü için çalışmaktır. Kıbrıslı Türklerin içerisinde bulunduğu durum, tam anlamıyla Türk işgalinin sonucudur.”