Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çözümün maliyeti konusunu müzakere masasına koymasından ve Rum meclisinde yaptığı bilgilendirmeden sonra Rum tarafında başlayan tartışmalar üzerine “müzakereler kendi aramızda değil” vurgusu yaptı.

Hristodulidis’le yaptığı söyleşiyi “Sözcü Nikos Hristodulidis Alithia’ya Konuştu… Müzakereler Kendi Aramızda Değil” başlığıyla manşete çeken Alithia’ya göre, Hristodulidis, “müzakere masasındaki müzakeremiz kendi aramızda değil. Başkan Anastasiadis bütün siyasi güçlerin destek ve işbirliğini istiyor”  dedi. Gazete sözün muhatabının Rum siyasi partileri olduğu değerlendirmesini ortaya koydu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın katılım ve araştırmalarının Anastasiadis’in inisiyatifi üzerine gerçekleştiğini söyleyen Hristodulidis bu katılım ve araştırmaların da yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ta makroekonomik çerçevenin ortaya konulması hedefini taşıdığını kaydetti.

Anastasiadis’in mecliste yaptığı bilgilendirmeye partilerden gelen tepkilere cevap vermeyeceklerini belirterek “böyle bir şey kendi aramızda istenmeyen bölünmeleri gündeme getirir” diyen Sözcü “Genel tutumumuz, garantilerin çözülmesi zor konu olmadığıdır. Herkes, 2016’da garantilerden, daha çok da AB üyesi bir devletin garanti edilmesinden söz edilemeyeceğinin farkındadır” şeklinde konuştu.