Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunuyor.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis’in dün İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa Bürosu Direktörü Jill Moris’le görüştüğünü yazdı.

Habere göre, görüşmede Kıbrıs sorunu çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması konusu ele alındı.

Gazete ayrıca, Hristodulidis’in İngiltere Başbakanlığı’nda da temaslarda bulunduğunu ve İngiltere’deki Kıbrıslı Rum dernekleri yetkilileriyle görüştüğünü belirtti.

KASULİDİS LİDİNGTON’LA GÖRÜŞECEK

Öte yandan Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis de bugün Londra’da İngiltere’nin AB Bakanı David Lidington’la görüşecek.

Kasulidis’in İngiliz Milletler Topluluğu Bakanlar Arası Eylem Grubu (CMAG) toplantısına katılmak amacıyla İngiltere’ye gittiğini belirten gazete, Kasulidis’in dün BM Güvenlik Konseyi’ne ocak ayından itibaren başkanlık edecek Yeni Zelanda’nın Dışişleri Bakanıyla görüştüğünü aktardı.

Gazete, Hristodulidis’in bugün, Kasulidis’in ise yarın Londra’dan ayrılacaklarını vurguladı.

Öte yandan David Lidington, ülkesinin içerisinde kapalı bölge Maraş’ın iadesini içeren tüm BM Güvenlik Konseyi kararlarına destek verdiğini belirtti.

Fileleftheros gazetesi, İngiliz Milletvekili David Barrows’un, İngiliz hükümetinin kapalı bölge Maraş’ın BM Güvenlik Konseyi kararlarından öngörüldüğü üzere geri idaresinin sağlanması için ne yaptığı şeklindeki sorusu üzerine Lidington’un, ülkesinin bu kararlara verdiği desteği vurguladığını aktardı.

Habere göre, Lidington, kapalı bölge Maraş’taki mevcut durumun “Kıbrıs’ın devam eden bölünmüşlüğünün bir sonucu olduğunu ve konuyu Türk ve Kıbrıs Türk makamlarının gündemine getirdiklerini” belirterek, “Bu gibi karmaşık konuların en iyi çözüm yolunun Kıbrıs sorunun bütünlüklü çözümü olduğuna inandığını” kaydetti.

Lidington ayrıca, BM şemsiyesi altında sorununun çözüm müzakerelerinin ve Güven Yaratıcı Önlemleri desteklediklerini belirtti.