Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in dün gittiği ABD’deki temas programı netleşmeye başladı.

Fileleftheros, ABD’ye dün giden Hristodulidis’in New York’ta BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffery Feltman, Genel Sekreterlik Şefi Demond Moulet ile görüşmeleri dışında ‘Foreign Policy Association’ isimli düşünce kuruluşu tarafından düzenlenecek “Harvard Club” etkinliğinde “Bugün Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu konuşma yapacağını yazdı.

Habere göre, daha sonra Washington’a geçecek olan Hristodulidis 6 Haziran’da Dünya Para Fonu (IMF) Avrupa Müdürlüğü Danışmanı Rachel Van Elkan’la görüşecek ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevini üstlenecek Phil Mark Libby ile akşam yemeği yiyecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa-Asya Konuları sorumlusu Victoria Nuland ile de görüşecek olan Hristodulidis, AB’nin Dış Konular ve Siyasi Güvenlik Komiseri Federica Mogherini’nin de iştirak edeceği Amerikan-Yahudi Komitesi (lobisi) Dünya Liderleri Toplantısı’na katılacak.  Hristodulidis Amerikan-Yahudi Komitesi’nin vereceği yemekte katılımcılara “Doğu Akdeniz’de işbirliği” konulu konuşma yapacak.

Nikos Hristodulidis, 7 Haziran’da, “Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi”nin (PSEKA) düzenleyeceği 32’nci kurultay çalışmalarına katılıp konuşma yapacak; 8 Haziran’da da Amerikalı senatörlerle ve ABD Başkan Yardımcısı’nın Dış Politika danışmanı Anna Makanju, Amerikan hükümetinin Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye ile ilgili Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Mark Shapiro ile bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın enerji konuları sorumlusu Amos Hochstein, Atlantik Konseyi İcra Direktörü Demion Wilson ve Amerikalı milletvekilleriyle görüşmeler yapacak.

KASULİDİS’İN ABD’YE GİDİŞ TARİHİ…

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in de BM Genel Sekreteri ile 8 Haziran Çarşamba günü görüşmek ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, BM Genel Kurulu 71’inci dönem başkanlığı adaylığına destek vermek üzere 6 Haziran Pazartesi günü ABD’ye hareket edeceğini yazdı. Politis de Kasulidis’in ABD’ye 6 Haziran pazartesi günü gideceğini belirtirken Alithia , Kasulidis’in Ada’dan bugün ayrılacağı bilgisini verdi.

Politis, Hristodulidis’in ABD’deki temas programını “Nuland ve Hochstein’la Temas… Hristodulidis ABD, BM ve IMF Yetkilileriyle Görüşecek”  başlığıyla aktardı.