Kuveyt’te düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları toplantısında, sonuç bildirgesinin Kıbrıs sorunuyla ilgili bölümü görüşülürken Türkiye ile Mısır arasında sert tartışma yaşandığı iddia edildi.

Fileleftheros haberi “Kıbrıs’la İlgili Şiddetli Kavga... İslam Toplantısında Kıbrıs Görüntüsü Önünde Büyük Mısır ve Türkiye Çatışması” başlığıyla manşete çekti.

Kuveyt’e KKTC üzerinden giden TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Kıbrıs sorunu gündeme geldiğinde, Kıbrıslı Türklerle ilgili ifadelerin sonuç bildirgesine Kıbrıs Türk Devleti olarak yazılmasında ısrar ettiğini yazan gazete diğer devletlerin de desteğini alan Mısır’ın buna sert tepki gösterdiğini, Türkiye’yi ise sadece Azarbeydan’ın ve biraz da Pakistan’ın desteklediğini yazdı.

Haberde, İİT sonuç bildirgesi yayımlanmaması tehlikesi doğduğunu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt Emiri nezdinde devreye girmesi sonucunda, Rum tezleri açısından önceki metinlere nazaran daha iyi, Türkiye’yi çok da memnun etmeyen yeni bir uzlaşı metni benimsendiği belirtildi.