Alithia gazetesinin haberine göre Tsiartas, “İsea ve Tamasu Metropoliti” ile “KENTHEA” (Rum Uyuşturucu Bilgilendirme ve Bağımlıları Tedavi Merkezi) tarafından gelen talep çerçevesinde, Şubat ayı içerisinde uyuşturucu konusunda iki toplumlu bilgilendirme etkinliği düzenleneceğini ve bu etkinliğe sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve uyuşturucuyla mücadelede aktif görev yapan kişilerin davet edileceğini söyledi.

Habere göre Tsiartas, ikinci etkinlikle ilgili olarak ise, iki toplumdan 20-25 kadar öğrencinin bir araya getirilmesinin planlandığını, bu konu hakkında BM ile birlikte uzun süredir kafa yorulduğunu ve bahar aylarına kadar bu etkinliği de gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Tsiartas, bu etkinlikle ilgili planların yapılmasına, KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde çıkan olaylardan önce başlandığını da not düştü.

İnsani Konular Teknik Komitesi’nin, Güven Yaratıcı Önlemler veya Kıbrıs sorunuyla ilgili konuların tartışılacağı etkinliklerle ilgilenmediğini de belirten Tsiartas, komitenin şu ana kadar iki toplum arasındaki ilişkileri geliştirecek birçok konu üzerinde çalıştığını ifade etti.