Kıbrıs Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (OELMEK), Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) ile olan anlaşmazlık nedeniyle, cumartesi günü yapılacak iki toplumlu barış eğitimi konferansına katılmayacağı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, cumartesi günkü konferansın, DAÜ-SEN’e tepkili olan OELMEK’in katılımı olmaksızın gerçekleştirilecek ikinci ortak etkinlik olduğunu ve bu anlaşmazlığın aşılması için gösterilen tüm çabalara rağmen, etkinliğin “bölünmüş eğitimcilerle” yapılacağını yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Rum eğitimcilerin, KTÖS ve KTOEÖS’ün Sendikalar Mukayyitliği’ne kayıtlı olduğunu, ancak DAÜ-SEN’in olmadığını; Güney Kıbrıs’ta örgütlü 3 eğitim sendikası OELMEK, POED ve OLTEK’in DAÜ-SEN’e, gelecekteki ortak etkinliklere katılabilmesi için, Sendikalar Mukayyitliği’ne kayıt olmayı şart koştuğunu ve DAÜ-SEN’in bu öneriyi kabul ettiği halde, kaydı yapmadığını öne sürdü.

DAÜ-SEN’in, bu konunun görüşülmesini şubat ayında yapılacak konferansa bıraktığını, OELMEK’in ise konferansın mart ayında yapılmasını talep ettiğini iddia eden gazete, tarafların bu talepleri reddettiğini; pazartesi günkü son toplantıda ise, POED’in, barış eğitimi konferansına katılacakların isim isim yazılmak yerine “ETUCE üyesi Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk örgütler” şeklinde adlandırılmasını önerdiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Türklerin POED’in bu önerisini, konferansın belli örgütler tarafından düzenleniyor olması nedeniyle kabul etmediğini ve bunun üzerine OELMEK’in, eğitime katılmayacağını açıkladığını iddia etti.