İki toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin Rum Eşbaşkanı Mihalinos Zembulas, eğitimdeki değişikliklerin, Kıbrıs Türk ve Rum tarafının uzlaşısı çerçevesinde, toplumların özellikleri ile endişeleri dikkate alınarak ve kimseyi kışkırtmayacak şekilde yapılacağını söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre Zembulas, komitenin Kıbrıslı Türk Eşbaşkanı Meltem Onurkan  Samani ile perşembe günü bir ön görüşme yaptıklarını ve görüşmede, komitenin yetkilerini ele aldıklarını kaydetti.

Zembulas,komitenin ilk ortak toplantısının 25 Şubat’ta yapılmasının kararlaştırıldığını, ancak bunun henüz kesinlik kazanmadığını ifade etti.

Habere göre Zembulas, komitenin çalışma çerçevesine birkaç kısa vadeli ve birkaç uzun vadeli program dahil edileceğini de belirtirken, ilk safhada komitenin üyelerinin tanışacağını ve ikinci safhada da çalışma gruplarının oluşturulacağını söyledi.

Çalışma gruplarının hem ortak, hem de ayrı çalışmasının hedeflendiğini belirten Zembulas, bunun sebebinin, bazı durumlarda ortak, bazı durumlarda da ayrı ayrı ileri götürülmesi gereken belli meseleler bulunması olduğunu kaydetti.

Zembulas, komitenin, Kuzey İrlanda, Güney Afrika, İsrail ve Bosna Hersek gibi farklı ülkelerin eğitim programlarını irdeleyeceğine de işaret etti.

Habere göre Zembulas, komitenin üç noktaya odaklanacağını ve bunların, uluslararası ve yerel bibliyografyaların incelenmesi; iki toplumdaki eğitimciler, öğrenciler ve velilerin temas halinde olacağı bir çerçeve yaratılması ve elde olan şeylerin nasıl değerlendirilebileceğiyle nasıl değiştirilebileceği olduğunu söyledi.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Zembulas’ın, şu anda tarih kitaplarıyla ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını söylediğini yazdı.

KADİS KIBRISLI TÜRK ÖĞRETMENLERİN RUM OKULLARINA ZİYARETİNİ OLUMLU DEĞERLENDİRDİ

Bu arada, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis de, Kıbrıslı Türk öğretmenlerin Rum okullarına yaptığı ziyareti olumlu değerlendirdi.

Kadis, iki toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin de aynı felsefede hareket etmesini beklediğini ifade etti.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre ise Kadis, iki toplumlu “Dostluk Programı”nı da desteklediğini belirterek, bu programın farklılıklara saygı gösterilmesine, bunların barış içerisinde aşılmasına ve barış kültürünün ileriye götürülmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.