Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Bakanı Miahael Penning’in, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, dün Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile bir araya geldiği haber verildi.

Fokaidis ile Penning’in dün gerçekleştirdikleri görüşmede, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki işbirliğinin, yeni güvenlik sorunları ile asimetrik tehditlerin ele alınması gidişatına yönelik elle tutulur sonuçlar ürettiğine dair ortak bir tespitte bulunduklarını yazan Fileleftheros, görüşmede İngiltere ile güvenlik ve savunma alanındaki ilişkilerin gözden geçirildiğini ve daha fazla işbirliğinde bulunulmasının yollarının ele alındığını kaydetti.

Gazeteye göre Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, açıklamasında, İngiltere ile olan ikili işbirliğinin, yalnızca iki ülkenin çıkarına değil, geniş bölgenin ortak menfaati ile perspektifine de hizmet etmekte olduğunu ifade etti.

İngiliz Bakan da açıklamasında, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’ın bölgede oynadığı rolü ve çabalarını takdir ettiğini söyledi.

İNGİLİZ ÜSLERİNDEN PULYALAR İÇİN EK DEVRİYE

Öte yandan Alithia gazetesi bir haberinde, BBC tarafından yapılan bir röportaja yer verdi ve Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri makamlarının, pulya kuşları ile diğer kuşların kaçak bir şekilde avlanmasının önüne geçilmesi için, kendi bölgelerindeki kolluk kuvvetlerini daha fazla kişiyle güçlendireceklerini yazdı.