Bağımsız bir değerlendirme kuruluşuna mensup İngiliz müfettişler tarafından kaleme alınan bir raporda, Güney Lefkoşa’da faaliyet gösteren İngiliz Okulu yönetimi, idaresi ve özellikle de yönetim kurulunun işleyişi konusunda bazı eksiklikler tespit edildiğinin kayda geçirildiği haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan haberde, raporun, okulun yönetim kurulu ile müdürlüğünün çağrısıyla hazırlandığı ve okul tarafından geçtiğimiz cuma günü yayımlandığı da belirtildi.

Gazete, okulda gerçekleştirilen iyi akademik çalışmanın kabul edilmesinin haricinde, raporun ayrıca okuldaki öğrencilerin ülke tarihiyle ilgili olarak “son elli yılın olayları konusunda güçlü bir algıya sahip olduklarını ve çoğunun barış içinde bir arada yaşama modeli teşkil ettiğine” dikkat çektiğini de yazdı.

Gazeteye göre raporda kısaca şunlar da belirtildi;

“Öğrenciler, hoşgörü ve saygının tarihi anlaşmazlıkları aşması gerektiği konusunda, bütün toplumda güçlü bir örnek teşkil etmektedir. Bununla birlikte, okuldaki gerek Kıbrıslı Rum, gerek Kıbrıslı Türk öğrenciler, okulda bulunan diğer milletlerden çok küçük bir öğrenci azınlığının sergilediği hoşgörüsüzlükten endişe belirtmektedirler. Öte yandan, Kıbrıslı Türk bir öğrencinin okul kaptanı olarak seçilmesi, çok azının uç tezlere sahip olduğunun kanıtıdır.”