Simerini gazetesi “İngiliz Okulu’nda Balo Anlaşmazlığı” başlığıyla verdiği haberinde, İngiliz Okulu’ndaki bazı veli ve öğretmenlerden oluşan birliğin (PTA), İngiliz Okulu Aile Birliği’nin  (ESPA) düzenlediği mezuniyet balosunun tarihi nedeniyle karışıklık yarattığını iddia etti.

Gazete “gayri resmi” olduğunu savunduğu bu birliğin başkanı Kostas Konstantinu’nun, ESPA’ya gönderdiği mektupta, mezuniyet balosunun 24 Haziran’da saat 21.30’da yapılması kararına karşı çıktığını ve tarihin değiştirilmesini istediğini belirtti.

Bir grup Kıbrıslı Türk’ün, A level sınavı olmasından dolayı Eylül 2014’te alınan balo kararına tepki gösterdiğini yazan gazete, aynı velilerin balodan bir gün önce yapılacak mezuniyet törenine tepki vermediğini savundu.

Okuldaki bir kısım öğretmen tarafından desteklendiğini savunduğu ve azınlık olduğunu vurguladığı Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumlara karşı “bullying” (kabadayılık) uyguladığını da öne süren gazete, daha önceden balo tarihinin değiştirilmesi kararı alan ESPA’nın bugün yeniden toplanacağı belirtti.