Politis gazetesi “Zaman 1974’te Dondu” başlıklı haberinde, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Havadis gazetesinde yer alan habere atıfta bulundu ve devamla İngiliz Üs Yönetimi’nden edindiği “resmi bilgileri” aktardı.

Gazete, Havadis gazetesinin haberine dayanarak, İngiliz Üs Yönetimi’nin, Kıbrıslı Türk sahiplerine iade etmek için bu araçları tamir etme konusunda inisiyatif aldığını yazdı.

İngiliz Üs Yönetimi’nden alınan  resmi bilgiye göre ise bu, “girişimin pratikliği, çevresel etkiler ve maliyet” gibi çeşitli etkenlere bağlı olacak.

İngiliz Üs Yönetimi’nin, “300 ve daha fazla aracın, sahipleri bunları talep edecek pozisyonda olana veya araçlar sahiplerin kendi onaylarıyla imha edilene kadar, bahse konu yerde toplandığı” yönünde açıklamada bulunduğu belirtildi.

İngiliz Üs Yönetimi’nin, tüm verileri göz önünde bulundurarak, geri iade veya araçların imhası seçeneklerini gözden geçireceğini belirttiğini yazan gazete, İngiliz Üs Yönetimi’nin, zamanın geçmesiyle oluşan aşınmadan ötürü, araçların trafiğe çıkmasının mümkün olmadığına açıklık getirdiğini de ekledi.