İngiliz Perakendeciler Birliği’nin (British Retail Consortium-BRC), hellimin tüm türlerinin mevcut dağıtım şekliyle dağıtılmaya devam edilmesi konusundaki ısrarı nedeniyle, hellim dosyasına yapılan itirazlarla ilgili istişare süresinin 1 ay daha uzatıldığı bildirildi.

Simerini gazetesi, BRC’nin, yuvarlak hellim (hamburgerlerde kullanılan), yassı hellim (daha çok lokantalara satılan bir hellim türü) ve katlanmamış hellim gibi diğer hellim türlerinin, hellim dosyasında bulunmadığı ve hellimin menşe korumalı ürün olarak tescili halinde, bu türlerin dağıtımında sorun çıkacağı konusunda itirazda bulunduğunu yazdı.

İngiltere’nin en fazla hellim tüketen ülke olduğunu ve Güney Kıbrıs’ın her yıl 6 bin tonla en fazla hellim ihracatını İngiltere’ye yaptığını kaydeden gazete, İngiltere’deki tüm küçük ve büyük çaplı marketlerin BRC’ye bağlı olduğunu ve 8 Mayıs’ta bitmesi gereken istişare süresinin, BRC ile yapılan görüşmeler nedeniyle 8 Haziran’a kadar uzatıldığını belirtti.

Gazeteye göre, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, hellimin diğer türlerinin dosyaya eklenmediğini çünkü bunların eklenmesi halinde, halihazırda uzayan hellim tescil süresinin daha da uzayacağını kaydetti. Kuyalis, hellim tescilinde sorun çıkması halinde, sorun olan kısımda değişikliğe gidilebileceğini ifade etti.