İngiltere Dışişleri Bakanlığının, “İngiltere’nin Kıbrıs’taki güvenlik ve garantilerle ilgili tezinin sabit olduğunu ve bunun Londra’nın geriye kalan ilgili tarafların anlaşmasını kabul etmeye hazır olduğundan ibaret olduğunu belirttiği” ifade edildi.

Doros Partasidis isimli Rum’un, İngiltere’deki diğer Rum göçmenlerle birlikte, Kıbrıs’la ilgili konferanstan önce, destek talebiyle İngiltere’nin Avrupa Konularından Sorumlu Bakanı Sir Alan Duncan’a yönelik bir mektup kaleme aldığını yazan Fileleftheros gazetesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığının yanıtının ise, kısaca şöyle olduğunu iletti:

“Kıbrıs’la ilgili Crans Montana’daki konferansın anlaşma olmadan sonuçlanması umut kırıcıdır. İngiliz hükümeti, tüm Kıbrıslıların yararına olacak olan, adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmayı sürdürmektedir. Güvenlik ve garantiler konusunda, her daim, yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ın güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için, iki tarafın ve diğer garantör güçlerin varabileceği her türlü düzenlemeye açığız.”