Alithia gazetesi, yapılan oylama sonucu alınan karara göre, yasanın uygulanmasının 19 Mart tarihine kadar askıya alındığını belirtti.

Gazete, bu tarihe kadar ödeme güçlüğüyle ilgili bir başka yasanın geçmemesi durumunda söz konusu yasanın yeninden askıya alınmasının beklendiğini aktardı.

KOMİSYON: “GÜNEY KIBRIS’IN İMAJI DEĞİŞİYOR”

Simerini gazetesi ise, Avrupa Komisyonu’nun, Güney Kıbrıs’ın 2015 yılı ekonomisiyle ilgili hazırladığı raporun özetinde, olumsuz çevre koşullarına rağmen Güney Kıbrıs’ın makro ekonomik görüntüsünün iyileşme işaretleri verdiği tespitinde bulunulduğunu aktardı.

Habere göre, mali uyum çalışmalarının üzerinde duran komisyon, bazı alanlarda ilerleme yaşanmasına rağmen programa uyumun bazı noktalarda geciktiğinden söz etti.

HRİSTOFYAS, DİSİ VE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Rum Yönetimi eski Başkanlarından Dimitris Hristofyas’ın DİSİ ve Rum hükümetine ekonomiyle ilgili eleştirilerde bulunduğunu yazdı.

Habere göre, Hristofyas, hükümeti, her zor durumda kaldığında gerçeği gizlemekle; yalanlar ve çarpıtmalar üretmekle eleştirdi.

Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e seslenerek, “Eğer cesareti varsa mevduatların tıraşlanmasını savunsun” diyen Hristofyas, “mevduatların tıraşlanmasının Hristofyas hükümet döneminde kabul edildiği” ve “Laiki bankasının batmak üzere olduğunu bilmedikleri” söylemelerinin üzücü olduğunu belirtti. Hristofyas, kendilerinin tıraşlamayla hiçbir alakalarının olmadığını ifade etti.

DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis ise Hristofyas’ın söyledikleri üzerine kısa bir açıklama yaparak “Eski başkan her konuştuğunda vatandaşlar vatanın neden ekonomik yıkımın sınırına ulaştığını daha açık bir şekilde anlıyor” dedi.