Simerini gazetesi, heyetin dün Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Tarım Bakanı Nikos Kuyalis ile görüştüğünü belirtti.

Habere göre SUNIR yetkililerinden Salehi Javaid temasları çerçevesinde Bakanlara kamu ya da özel sektör alanında doğrudan ya da ortak yatırımlarla enerji, rafineri, su nakli, doğalgaz, yenilenebilir enerji ve bio-mazot kullanımı gibi uzmanlaştıkları geniş yelpazede işbirlikleri yapma arzularını dile getirdi.

Gazete İranlı şirketin yurtiçi işbirliğin ötesinde bölgedeki hali hazırda işbirliği yaptığı ülkelerle üçlü işbirliğine de hazır olduğunu belirttiğini aktardı.

Haberde heyetin Rum İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu (OEV), Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ve Rum Yatırım Kalkınma Ajansı (CIPA), Özelleştirme Komiseri ve Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis’le de bir araya geldiği aktarıldı.

Gazeteye göre, İranlı yetkili Javaid, Yorgacis’le olan görüşmede ise başkente tramvay ve diğer altyapı çalışmalarının yapımı konusunda şirketinin ilgisini aktardı.