Fileleftheros gazetesi, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in, Güney Kıbrıs’ın İsrail’e yeni atanan büyükelçisinin güven mektubunu kabul ederken, Güney Kıbrıs ile olan sıkı işbirliği ile dostluk ilişkilerinden bahsettiğini yazdı.

Habere göre İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kudüs’e ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Güney Kıbrıs’a kısa zaman içerisinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin, sıkı işbirliği ve dostluğun göstergesi olduğunu da ifade etti.

Güney Kıbrıs’ın yeni İsrail Büyükelçisi Thessalias-Salinas Siambu ise yaptığı açıklamada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’e yönelik Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi davetini iletti.

Rum Büyükelçi açıklamasında ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerekliliğinden bahsederken, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin’e, Kıbrıs sorunundaki müzakere sürecine ilişkin son gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Güney Kıbrıs’ı ziyaret davetini kabul ederken, geçmişte katliamdan hayatta kalan Yahudi toplumuna sağladığı destek ve yardımdan dolayı da Rum toplumuna yönelik minnettarlığını dile getirdi.