İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon’un, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in daveti üzerine, tek günlük resmi ziyaret için bugün Güney Kıbrıs’a gittiği haber verildi.

Bunun İsrailli bakanın adaya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret olduğunu duyuran Rum radyosu, Yalon’un Fokaidis tarafından resmi törenle karşılandığını, ardından iki bakanın heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeye katıldığını ifade etti.

Bunun akabinde iki bakanın, iki ülkenin askeri kuvvetlerinin durumunu düzenleyecek olan bir anlaşmaya imza attığı belirtilen haberde, bakanların daha sonra baş başa görüşmeye geçtiklerini ifade etti.

Habere göre Fokaidis, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Yalon’un ziyaretinin, iki ülke arasındaki işbirliğinde yaşanan büyük ilerlemenin kanıtı olduğunu ve bu işbirliğinin ortak değer ve menfaatlere dayanmakta olduğunu, aynı zamanda bunun yeni sorunlarla etkili bir şekilde baş edilmesi gereğine hizmet etmekte olduğunu söyledi.

Yalon ise açıklamasında, iki ülke arasındaki ilişkilerden övgüyle söz etti ve sorunların ortak olduğuna vurgu yaptı.

Yalon, Güney Kıbrıs ile İsrail’in, bu işbirliğini daha da güçlü hale getirmek için birlikte yürümesi gerektiğini sözlerine ekledi.