Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, Güney Kıbrıs’a bağlı Mari’deki(Tatlısu), “Evangelos Florakis” askeri üssünde, 11 Temmuz 2011’de meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden itfaiyeci Andreas Papadopulos için ailesine 628 bin Euro tazminat ödenmesine karar verdiği belirtildi.

Politis gazetesi, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, Andreas Papadopulos’un ailesine devlet tarafından verilen 380 bin Euro tazminatın ötesinde 628 bin Euro daha tazminat verilmesini karara bağladığını yazdı.

Öte yandan, Fileleftheros gazetesi, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, Mari patlamasında hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından açılan tazminat davalarına ilişkin olarak üç davayı sonuçlandırdığını kaydetti.

Andreas Papadopulos, Kleanthis Kleanthus ve Panayiotis Theofilu ile ilgili ilk üç davayı tamamladığını yazan gazete mahkemenin, Andreas Papadopulos’un eşi ve üç çocuğu için 628 bin Euro; Kleanthis Kleanthus’un eşi ve iki çocuğunun yanısıra Panayiotis Tehofilu için ise ailesi ve kardeşine tazminat verilmesini karara bağladığını belirtti.